Євро-2016: всі голи і головні події 8 дня турніру

Неймовірний гол італійців, хорвати під загрозою дискваліфікації, фатальна помилка гравця київського «Динамо», тріумф Іспанії. Все найцікавіше - в огляді дня.

На жаль, але і без збірної України життя на Євро-2016 триває. Сьогодні було дуже цікаво. Вперше було забито більше трьох м'ячів за гру. Вперше одна з команд забила більше двох м'ячів за гру. Вперше 11-метровий бив хтось ще, а не тільки румуни. Зате нікуди не поділася традиція забивати вирішальні голи на останніх хвилинах. Таких на цьому турнірі вже півтора десятка - третина від усіх голів!

ІТАЛІЯ - ШВЕЦІЯ - 1:0. ОДИН ЗА ВСІХ!

Якщо у кого і треба повчитися прагматичній грі (яку так мріяв поставити збірнiй України головний тренер Михайло Фоменко), то це у італійців. «Скуадра Адзурра» зараз, мабуть, тактично найграмотнiша команда на турнірі. У 2-х матчах групового етапу вони не володіли тотальною перевагою, але в підсумку заробили законні 6 очок. І вже гарантували собі путівку в 1/8 фіналу. Спочатку італійці обіграли бельгійців, а в п'ятницю, 17 червня, в досить нуднiй грі проти шведів, «вибухнули» тільки в  кінці. Коли це й було потрібно. Єдиний гол (о, це був справжній шедевр!) Забив на 89-й хвилині Едер, який сміливо пішов один відразу на чотирьох суперників. Вийшла краса, яка затьмарює всі слова. Оцініть самі:

giphy (34)

ХОРВАТІЯ - ЧЕХІЯ - 2:2. ДОМАГОЮ, ТИ ЧОМУ ЗІГРАВ РУКОЮ?

За сценарієм класичної драми розвивався матч групи В Хорватія - Чехія. Балканці ще за 15 хвилин до кінця вели - 2:0. Відзначилися два Івани.

На 37-й хвилині гол забив Перішич...

giphy (36)

... а на 59-й рахунок подвоїв Ракітіч.

giphy (37)

Але чехи не здалися. Спочатку скоротили відставання за допомогою точного удару Мілана Шкоди (76 хвилина).

giphy (38)

А на 90-й хвилині дурну і грубу помилку у власному штрафному майданчику допустив гравець київського «Динамо» і збірної Хорватії Домагой Віда. Зіграв рукою в ситуації, яка того зовсім не потребувала.

giphy (40)

Пенальті чітко реалізував Томаш Нецид - 2:2.

giphy (35)

Але це не головні неприємності хорватів. За 5 хвилин до кінця основного часу «відзначилися» фанати «картатих», закидали поле фаєрами. Справа, може, і обійшлася б «тільки» великим штрафом (100 000 євро, не менше), але фанати примудрилися влучити петардою в одного зі стюардів.

giphy (41)

Тепер покарання від УЄФА буде набагато жорсткішим, аж до умовної дискваліфікації збірної Хорватії до кінця турніру, як уже зробили з командою Росії. Тобто: до наступної подібної витівки. А там - відразу «до побачення!» Чекаємо на рішення УЄФА.

ІСПАНІЯ - ТУРЕЧЧИНА - 3:0. ФЕЄРІЯ «ФУРІЇ»

Нарешті, в заключному матчі дня «Фурія Роха» не мала проблем у поєдинку проти турків. Голи забивалися на будь-який смак.

На 34-й хвилині Альваро Мората відкрив рахунок - 1:0

1

На 37-й хвилині Мануель Ноліто подвоїв рахунок - 2:0

2

На 48-й хвилині Мората наздогнав лідерів-бомбардирів в поточному рейтингу, забивши свій другий м'яч на турнірі - 3:0

1q

У суботу, 18 червня, на Євро-2016 відбудуться 3 матчі: о 16:00 грають Бельгія і Ірландія. О 19:00 зустрінуться Ісландія і Угорщина. О 22:00 розпочнеться матч Португалія - Австрія.

 Євро-2016: всі голи і головні події 8 дня турніру