Прямий ефір

Ляшко пояснив, чому Зеленський сидів у кафе без маски під час карантину

  • Telegram
Розміщено: 04.06.2020
Володимир Зеленський в кафе. Фото: 112.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про вчорашній похід з президентом Володимиром Зеленським у кафе, заявивши, що порушення карантину не було. Про це він сказав в коментарі Лівому березі.

"Що вийшло. Вчора президент зустрічався з бізнесом, було багато питань, в тому числі і по ослабленню карантину. Ми йшли по центральній вулиці після обіду, хотіли взяти кави біля кафе на винос. Але один з рестораторів у цьому кафе сказав нам: "Ми вже готові сьогодні працювати за нормами, які головний санлікар вчора озвучив і показав". Ми зайшли в зал подивитися, чи реально все готове, і як воно буде працювати. Щоб президент переконався, що проблем, якщо дотримуватися всіх норм, немає ніяких", - зазначив Ляшко.

За словами Ляшка, персонал працював в масках і рукавичках, дотримувався всіх правил.

"Я спостерігав, хвилювався, як дотримуються наших правил. Все пройшло гуд. Ми подивилися і пішли. Нічого такого не було, як розкрутили. Вчора уряд проголосував за відкриття закладів 5 червня. Постанова про правила роботи було опубліковано позавчора. І президент побачив, як вона може працювати - якщо люди сидять за одним столом, то не більше чотирьох осіб (не рахуючи дітей). І можуть сидіти без масок під час вживання їжі та напоїв", - сказав санлікар.

Як повідомляв NEWSONE раніше, заступник голови Міністерства внутрішніх справ України  Антон Геращенко заявив, що поліція вивчить  питання порушення карантинних обмежень президентом України Володимиром Зеленським, за що йому може загрожувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень. 

 

Источник: newsone.ua

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...