Медведєв: Практика запрошення іноземців до уряду себе виправдала (18.04.2016, частина №2)

Призначений коаліційний уряд був не таким простим, як планований технократичний. Про це в ефірі NewsOne в програмі "Ехо України з Матвієм Ганапольським" сказав позаштатний радник президента Олег Медведєв.
Експерт зазначив, що в парламентській демократії формування коаліційного уряду завжди є результатом компромісів. В результаті жодна із політичних сил не задоволена повністю. Ми отримали Кабмін в якому не лишилось іноземців, а всю відповідальність взяли на себе дві політичні сили.

"Я вважаю, що минулого року практика запрошення іноземців до уряду себе виправдала. Це було абсолютно правильне рішення президента. Іноземці працювали добре", - сказав Медведєв.

Радник президента пояснив, що кандидатура генпрокурора, яка досі остаточно не визначена, не має залежати від такого показника, як вік. Також він сказав, що зараз є нормальним призначення іноземців на керівні посади.

"Чим ми в минулому році пояснювали призначення іноземців - тим, що вони не інкорпоровані в системи зв'язків. Якби це залежало від мене, я би призначив генпрокурором Вітвицького, якщо він відповідає віковим критеріям, але кандидатура Юрія Луценко видається більш реальною. Його кандидатура має дві переваги. Він не має відношення до системи Генеральної прокуратури. Друге - він пройшов складний життєвий шлях і дуже добре знає, що таке несправедливість, що таке політичні репресії", - сказав Медведєв.

Експерт каже, що більшість запрошених іноземних спеціалістів, за виключенням кількох міністрів, продовжують працювати в тих галузях, на реформування яких їх запрошували.
Під час ефіру глядачі відповіли на запитання "Кому ви надаєте перевагу на посаді генпрокурора серед поки відомих кандидатур?" 6% відповіли, що надають перевагу українцю Юрію Луценко, а 94% - американцю Богдану Вітвицькому.