Касько: Новий генпрокурор має повернути довіру людей до ГПУ

Рывень довыри не можна визначити за допомогою проведення конкурсу. Про це під час ефіру NewsOne в програмі "Знай першим з Оленою Кирик" сказав екс-заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Повернути рівень довіри до прокуратури можливо лише прокурору, який є незалежним. Якщо генеральний прокурор буде незалежний від зовнішніх впливів, від політичної влади, то така довіра повернеться. Якщо ні, то хто б він не був - профессійний прокурор, юрист чи політик - цього не станеться", - сказав Касько.

На його думку прозорий конкурс на посаду керівника ГПУ не гарантує, що буде обрано незалежну людину. Якості такої людини та якість кандидатури залежать від парламенту.
Касько також сказав, що його викликають на допити в різних кримінальних провадженнях. Його, серед іншого, викликають і щодо тих справ, до яких він не має відношення. Наприклад, щодо кримінального провадження відносно вступу Міністерства юстиції у процес "Януковичи проти ЄС", який відбувається в Люксембургу.
Станом на ранок Касько перебував під Голосіївським судом, аби підтримати обвинувачення в справі щодо “діамантових прокурорів”.