Обмін Савченко: перемога Путіна чи Порошенка? (Випуск від 26.05)

У четвер, 26 травня, гостями програми "Метод Кругляковського" стали політологи Сергій Таран та Андрій Єрмолаєв.

Гості студії разом з ведучим обговорили повернення Надії Савченко в Україну, її політичне майбутнє.

"Обмін Савченко означає, що мінський процес набирає обертів. Так, ставки будуть підвищуватися, не все так просто. Водночас обмін є спланованим заходом, кожна сторона отримала правову і моральну частину дивідендів при обміні. Для України в ситуації з Савченко потрібно відзначити такі моменти: з'явилася сильна патріотична людина, а також наростання боротьби, щоб скористатися її особистістю", - зазначив Єрмолаєв.

Також експерти вислухали реакцію російської сторони щодо повернення Надії в Україну, а також обговорили можливу вигоду від обміну українки.

"Не думаю, що на Савченко можна впливати. Надія не зможе йти на компроміси, а політика - це і є мистецтво компромісів. Цього не любить українське суспільство. У цій ситуації Савченко може створити проблеми для своїх колег. Проте, думаю, Савченко впишеться в українську політичну картину , - вважає Таран.

На думку 83% телеглядачів, від обміну Савченко на Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова більше виграє президент Росії Володимир Путін. У свою чергу 17% бачать у поверненні Надії перемогу Петра Порошенка.