Як працює ваш депутат? (Випуск від 20.05, ч.2)

У п'ятницю, 20 травня, гостем програми "Ехо України" з Матвієм Ганапольським був політичний експерт Дмитро Співак.

Другою темою, яка обговорювалася в студії, стала "Оцінка для депутата". Ганапольський розповів про роботу народних депутатів і членів Кабінету міністрів протягом тижня. Зокрема, прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував чорновий варіант плану роботи уряду на 2016 рік; Іван Міклош пояснив, як Україна може використати досвід країн центральної Європи, щоб уникнути помилок; Кабмін затвердив умови приватизації ОПЗ; Ігор Білоус витлумачив, що ж повинен буде зробити покупець підприємства; у Верховній Раді тиждень була не продуктивним, проте нардепи прийняли закон про перейменування українських міст і сіл.

Співак прокоментував приватизацію ОПЗ. За його словами підприємство дуже цікаве і ефективне, проте, воно стикається з деякими проблемами - ціна на газ і втручання в його роботу всіх представників влади. Щодо ефективності роботи Верховної Ради експерт вважає, що скоро це питання стане чисто риторичним, при цьому порівнявши склад парламенту з оркестром із не налаштованими інструментам, за якими сидять люди, котрі не мають жодного уявлення про музику. Політексперт вважає, що декомунізація країні, яка прагне в Європу, потрібна, але починати потрібно не з перейменування міст і селищ, а з перебудови самої держави.

Підводячи підсумки роботи уряду і парламенту, Матвій Ганапольський поцікавився у жителів України, чи задоволені вони роботою свого депутата у Верховній Раді. Абсолютна більшість аудиторії (92%) на таке питання відповіли питанням "А хто це?". І тільки лише 8% повідомили, що стежать за діяльністю свого депутата, і задоволені результатами його роботи.