Суб'єктивні підсумки дня з Євгеном Червоненком 02.06

Червоненко прокоментував зміни до Конституції в частині правосуддя, конфіскацію велосипедів в Одесі, скасування оподаткування пенсій, зняття акцизу з старих автомобілів.

У четвер, 2 червня, першою темою, з якої почав програму екс-нардеп, політик і бізнесмен Євген Червоненко, стало обговорення конфіскації великої партії велосипедів в Одесі.

Під час програми Червоненко розповів багато цікавої інформації по даній справі, яка, однак, прихована від народу. Так, за його словами, конфіскована партія веломашин, а це 14 100 одиниць, оцінюється не в 17 млн грн, як нам повідомили в поліції, а як мінімум в 36 млн грн.

«Сценарій з псевдо утилізацією велосипедів - це чиста маячня, оскільки ніхто не буде знищувати такий високотехнологічний продукт», - підкреслив він.

Також він зазначив, що Приморський суд Одеси поки так і не змінив своє рішення, і ці велосипеди все ще підлягають знищенню. За його словами, це не перша операція такого роду.

Відразу після вступу з «велосипедними пригодами» ведучий перейшов до коментарів щодо головної теми дня - підтримки Верховною Радою змін до Конституції в частині правосуддя.

За його словами, мало хто може відповісти на питання, що ж нам дадуть ці зміни. Більше того, на переконання Червоненко, 80% тих, хто сидів в залі парламенту під час голосування не мали поняття, про що йшла мова в цьому законопроекті.

Разом з тим він прокоментував присутність в залі Ради під час голосування екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

«Поява Яценюка в Раді - це цинізм і відбілювання», - вважає бізнесмен.

Червоненко не зміг залишити без обговорення ще ряд важливих законів, які були прийняті на цьому засіданні парламенту, а саме - скасування оподаткування пенсій, зняття акцизу з старих автомобілів.

Разом з тим він прокоментував майбутню прес-конференцію президента Петра Порошенка, яка відбудеться о 15.00 в п'ятницю, 3 червня.

«Челядь зробить так, щоб йому ставили зручні запитання», - зазначив політик.

Також він дав невелику характеристику Порошенко:

«Він далеко не дурень. Прекрасний менеджер, розумний, хитрий, терплячий коли треба. Він розуміє, що крайнім за все, що відбувається в країні, буде він».

Варто відзначити, що на переконання бізнесмена, оприлюднення «амбарної книги» Партії регіонів, було великим стимулом в одностайному голосуванні за судову реформу.

Під кінець ефіру Червоненко прокоментував трагедію на звалищі у Львові. А також розповів, що необхідно робити, щоб не допускати подібних випадків.

 

Нагадаємо, в середу, 1 червня, ведучими програми "Суб'єктивні підсумки дня" стали радник міністра МВС і громадський діяч Зорян Шкіряк, а також політолог Володимир Цибулько. Першою темою, яку обговорили експерти, було провальне голосування у Верховній Раді щодо створення ТСК для розслідування офшорів.