Сакварелідзе підтримав кандидатуру Луценка на посту генпрокурора

Екс-прокурор Одеської області та екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе вважає, що на пост генпрокурора потрібно призначити людину, яка не має генеральських погонів і стажу роботи в прокуратурі.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі NewsOne в ефірі програми "Великий ефір зі Світланою Орловською".

"Той "досвід", яким володіють претенденти на посаду генпрокурора не принесе нічого хорошого українському суспільству. Більшість цих людей не розуміють в чому полягають запити українського суспільства. Функція сучасної ГПУ полягає в тому, що сьогодні Україна і прокуратура потребує ефективної боротьби з корупцією, яка пов’язана з боротьбою проти зубожіння населення. В прокуратури є шанс замість замовних політичних осіб отримати людей, які зможуть повернути в Україну викрадені гроші", - сказав він.

Сакварелідзе відмітив, що та людина, яка має сміливість йти до кінця, розуміє запити українського суспільства, зможе змінити роботу ГПУ.

"Я думаю, що якщо з'явиться будь-яка людина, не тільки Юрій Луценко, яка матиме везіння, розуміння, сміливість і хоробрість йти до кінця, то можна змінити закон в його користь. Не обов’язково щоб ця людина мала генеральські погони, щоб бути ефективним управлінцем і менеджером. Для цього не потрібен генеральський досвід, потрібно вміння, натиск, призначення потрібних людей, які зможуть ефективно і правильно виконувати свої обов’язки. Потрібно призначити людей, які були успішними в свої сфері, це не гарант того, що ці люди будуть на 100% ефективними, але буде оновлення системи", - пояснив екс-прокурор Одеської області.

Крім цього за його словами, Юрій Луценко буде набагато краще розуміти запити суспільства, так як він депутат, він спілкується з людьми. Він буде набагато ефективнішим ніж Шокін. Він буде розуміти те, як можна вирішувати проблеми системи.