Слухати
Слухати

Іван Плачков у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (06.10)

06.10.2017

У студії обговорили розвиток виноробства в Україні, розвиток енергетичної галузі, а також законопроекти про реінтеграцію Донбасу.

Іван Плачков заявив, що українське виноробство має колосальний потенціал.

"Я говорю, що цей рік обіцяє бути хорошим і потенціал українського виноробства колосальний, тому що в Україні вино виробляли ще з часів Стародавньої Греції, за часів Римської імперії, в 19 столітті, південь Одеської області компенсував поставки в Європу, коли європейські виноградники захворіли філоксерою", - заявив він.

Також, за словами політика, в Україні зростає культура споживання вина.

"Культура споживання вина в Україні зростає високими темпами, а висока культура споживання вина є обов'язковим атрибутом цивілізованої держави", - сказав гість програми.

Крім цього, колишній міністр підкреслив, що серед українців відчувається політична зрілість.

"Потрібно відзначити, що сьогодні в селах, в районних центрах вже відчувається висока політична зрілість українців, які вже зрозуміли, що дуже багато залежить від них, від тих рішень, які вони в сільрадах, у райрадах приймають", - сказав Плачков, і додав, що люди вже нічого не чекають від держави.

Плачков при цьому заявив, що він не поспішав би з децентралізацією в Україні, тому що поки вона позитиву не дасть.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - Плачков Іван, міністр енергетики 1999-2000 рр., міністр палива та енергетики 2005-2006рр.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...