Слухати
Слухати

Володимир Грановський у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (09.10)

09.10.2017

В ході програми обговорили роботу ПАРЄ, закон про освіту в Україні, мовне питання в Україні, пенсійну реформу.

Володимир Грановський не погодився з інформацією про те, що кандидат на посаду глави ПАРЄ від Литви є більш проукраїнським.

"Розрізнення між двома кандидатами, мовляв, литовський представник більш проукраїнський, а кіпрський - менш проукраїнський - це повна нісенітниця", - сказав він.

При цьому гість програми зазначив, що факт того, що українська делегація голосує за литовського політика - це її особисте право.

Також Грановський додав, що голова ПАРЄ обирається не за характеристиками щодо України.

Коментуючи скандал навколо українського закону про освіту, експерт назвав його вигаданою проблемою.

"Це вигадана проблема, яку хтось свідомо створює в Україні. Чому? Тому що не потрібно плутати право знати українську мову і право певних меншин здобувати освіту рідною мовою. У всьому світі, зокрема в європейських країнах, існує поділ на державні школи і на приватні школи. Якщо мова тільки про державні школи, то державні школи, якщо вони фінансуються коштом держбюджету або його рівня, де власне кажучи ми маємо справу з центральним бюджетом, то, будь ласка, ніяких питань. Але, якщо даний район фінансує школу з коштів комуни, яка на 80-90% складається, наприклад, з угорців, то вони в праві приймати рішення якою мовою їм навчатися, але з обов'язковим вивченням української мови. Це взагалі не проблема"- заявив він.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Юлією Литвиненко-політичний експерт Володимир Грановський.


Loading...