В БПП прокоментували можливість призначення Гройсмана главою МОЗ

Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману зараз необхідно зосередитись саме на управлінні всім своїм Кабінетом, а не одним конкретним міністерством. Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Іван Рибак.

"Міністерство охорони здоров’я є дуже серйозне і має багато проблем. Якщо прем’єр почне займатись всіма питаннями в цій галузі, то всі інші, не менш важливі для підтримання життєдіяльності держави загалом, залишаться поза його увагою. Тому, це дуже важка ноша і не дарма законодавчо створено так, що це повинна очолювати інша людина", - заявив Рибак.

Разом із тим він підкреслив,що в новому уряді іноземці можуть бути скоріше радниками, а не міністрами.

"Громадяни України, які знають систему зсередини, нехай би очолювали (міністерства – ред.), а радниками можуть бути іноземці", - підсумував нардеп.

Як повідомляв NewsOne, раніше народний депутат Геннадій Кривошея, коментуючи можливість Гройсмана очолити Міністерство охорони здоров’я, заявив, що таким чином нинішньому прем’єру намагаються зробити те ж саме, що і Арсенію Яценюку – підставити в різних незручних ситуаціях.