Сакварелідзе: В ГПУ я більше не повернуся

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в одному з перших своїх інтерв'ю на цій посаді говорив про те, що хотів би бачити екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе в складі своїх радників.

В ефірі програми "Дізнайся першим з Оленою Кирик" Сакварелідзе прокоментував можливість свого повернення в ГПУ.

"Ніяких пропозицій, ніякої розмови з Юрієм Луценком у нас не було. Моє повернення в прокуратуру виключене через одну дуже просту причину, і це не позиція Луценка, це позиція Петра Порошенка, який сам же мене запросив, а потім звільнив. Однією з умов призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора було - не повертати Давида Сакварелідзе, і це не секрет. Що стосується якоїсь консультативної або наглядової ради - вони не змінюють нічого в країні, ніде такого не відбувалося. Там де працює Севрук, Столярчук, харківський прокурор, який писав доноси і захищав корупційну систему, мені нема чого нікому радити. І мені місця в такій системі немає, в тому числі і в ранзі радника. Так що самообманом я займатися не збираюся, навіть незважаючи на те, що поважаю самого Юрія Луценка", - сказав він.

За словами екс-заступника генпрокурора, за будь-який процес, який відбувається в країні, беруть відповідальність  на себе конкретні люди з конкретними повноваженнями.