Прямий ефір

Міністерство Криклія вижимає із підприємців одразу сім податків у портах

  • Telegram
Розміщено: 04.05.2020
Владислав Криклій. Фото: rbc.ua

В українських портах сьогодні діють найвищі у Чорному морі і одні з найвищих у світі портових зборів.

Податковим тягарем підприємців обтяжило Міністерство інфраструктури України, яким нині керує 33-річний Владислав Криклій.

"За вісім місяців він уже герой скандалів і ще один чиновник, який шкодить. Це при ньому в Україні одні з найвищих портових зборів у світі", - йдеться у сюжеті на Youtube-каналі "Кризові новини".

Портові збори – оплата судновласників за відвідування портів і використання інфраструктури. Існує дві моделі цих зборів: англійська і французька (оплата за утримання порту або оплата роботи господарюючих суб'єктів).

Але, як наголошується, Україна вигадала власну модель. В українських портах судновласник має оплатити одразу сім податків – корабельний, канальний, маяковий, причальний, санітарний, якірний та адміністративний.

Автори сюжету зазначають: результат за 8 місяців роботи Криклія – ніби "дитині дали порулити локомотивом".

Нагадаємо, раніше народний депутат Олександр Дубінський заявив, що Владислав Криклій є ініціатором і куратором побудови численних корупційних схем у Міністерстві інфраструктури. За його словами, у Криклія працює свій тіньовий офіс, схожий на той, який колись був в Олександра Януковича і куди треба було "лаве звозити".

Источник: newsone.ua

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...