Касько: Новий генпрокурор спочатку повинен взятися за очищення ГПУ (Випуск від 16.05, ч.1)

У понеділок, 16 травня, гостем першої частини програми "Метод Кругляковського" став екс-заступник генпрокурора України Віталій Касько.

В процесі програми обговорювалося створення ТСК з розслідування офшорів українських політиків, були представлені з цього приводу коментарі опозиційних політиків, зокрема керівника парламентської фракції "Батьківщина" Юліі Тимошенко, і правлячої коаліції - голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. В свою чергу Касько вважає, що парламент має повне право створювати ТСК, і її висновків може бути досить для того, щоб настала політична відповідальність винуватців. Також він перерахував, ті українські органи, які повинні розслідувати офшори і корупцію, але їх найбільшою помилкою є недостатня комунікація з суспільством.

Крім цього була порушена і тема нового генпрокурора - Юрія Луценка, який обіцяє реформувати ГПУ, зайнятися розслідуванням гучних справ, дати вже до осені реальні результати у справі Майдану. Касько думає, що поставлені перед собою цілі новим генпрокурором цілком здійсненні. При цьому він заявив, що для довіри українців Луценко повинен показати швидкі результати.

Кругляковський поставив телеглядачам питання: "Чого ви очікуєте від створення парламентської ТСК з розслідування корупції та офшорів?". По закінченню першої частини програми голоси українців розподілилися наступним чином: 36% вважають, що це стане встановлення істини, проте більшість, а це 64% аудиторії, вирішили, що це все-таки буде приховуванням істини.