Слухати
Слухати

Савченко прокоментувала питання про святкування 9 травня

09.06.2016

Народний депутат Надія Савченко вважає, що кожен має право дякувати своїм героям.

Таку думку вона висловила в програмі «Велике інтерв’ю» зі Світланою Орловською в четвер, 9 червня.

«Святкування Дня перемоги 9 травня - це крикливе питання. Це історичний факт, він мав місце. Я вважаю, що є ще живі ветерани, є люди, які проливали кров. Не шукайте в війні когось винного, когось ні. Люди ідуть за ідею і кожен має право дякувати своїм героям. Для когось герої - це армія УПА, для когось - армія радянська. Кожен бачив свої жахи війни. Кожен знає, кому дякувати і кого не любити», - вважає Савченко.

На її думку, такі питання не потрібно підіймати на політичному рівні і робити в ЗМІ з цього бруд.

«Давайте віддамо шану тим, хто помер, адже вони помирали, вірячи в щось. Все ж таки ми прожили без війни 75 років. Давайте подякуємо і спробуємо не гризтися за це. Кожен має право святкувати той день, який він хоче», - підкреслила нардеп.

Разом з тим вона зазначила, що не потрібно святкувати День перемоги так, як колись це робилося в Радянському Союзі - з парадами.

«Ми ж не святкуємо і не можемо згадати скільки в курганах загинуло козаків, скіфів. А це ж все наша історія. Тобто ми пам’ятаємо лише якийсь короткий останній період, і не треба за нього сваритися», - підсумувала Савченко.

Раніше Савченко заявила, що вважає правильним «закон Савченко» і не бачить необхідності змінювати його.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...