Слухати
Слухати

"Наслідки" з Орловською та Головановим: Зустріч Путіна і Макрона (29.05)

30.05.2017

Головною темою програми стали переговори президентів Еммануеля Макрона і Володимира Путіна у Франції.

Зокрема, йшлося про активізацію "нормандського формату", про що Макрон пообіцяв повідомити канцлеру Німеччини Ангелі Меркель відразу після цієї зустрічі. За його словами, на найближчий час запланована зустріч в "нормандському форматі" за участю представників ОБСЄ.

"Ми домовилися активізувати "нормандський" формат і провести переговори з присутністю представників ОБСЄ", - зазначив Макрон.

Також він додав, що в діалогу з Путіним щодо українського питання "були досягнуті дуже важливі зрушення". Президент Франції уточнив, що в ЄС готові посилити санкції проти РФ, якщо на Донбасі відбудеться загострення конфлікту: "Якщо буде деескалація, то цього не буде. І я бажаю, щоб була саме деескалація".

Під час передвиборної кампанії вже чинний президент Франції Еммануель Макрон обіцяв жорстко розмовляти з російською стороною, зазначив Гримчак.

"У Франції є певна кількість населення, яка з симпатією ставиться до Росії. Він виконав пункт передвиборчої кампанії про те, що з Росією потрібно розмовляти. І робити це жорстко. Він це продемонстрував і сподівається, що така поведінка допоможе йому перемогти на виборах до парламенту і створити свій уряд", - розповів Гримчак.

При цьому Гримчак підкреслив, що зустріч Путіна і Макрона була неофіційною, і ніяких офіційних документів за її підсумками підписано не було.

Також обговорили те, що мер Дніпра Борис Філатов призначив керівником муніципальної поліції екс-керівника "Беркута" Андрія Ткаченка.

Гості програми "Наслідки" з Василем Головановим і Світланою Орловською - народні депутати Ігор Мосійчук від фракції "Радикальна партія Олега Ляшка" і заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак.


Loading...