У аеропорту «Бориспіль» затримали кримінального авторитета «Анісіма» Янукович поїде у Білорусь на саміт СНД МВС розслідує провал держпрограми у боротьбі з онкологічними захворюваннями Українець Павло Лапшин визнав себе винним у терактах в Британії Дарина Зевіна виграла друге золото на етапі Кубка світу в Катарі

У Києві освятили собор УГКЦ

 
18 серпня 2013

Столиця України цими вихідними приймала паломників з різних куточків світу. Загалом прибули близько 15 тисяч прочан.

 

Усі вони з’їхалися на освячення Патріаршого Собору Воскресіння Української греко-католицької церкви в Києві та на святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі.

 

Патріарший собор почали освячувати ввечері в суботу і завершили в неділю. Під час церемонії у вівтар храму вклали мощі святих.

 

На урочисте богослужіння зібралися не лише греко-католики, а й представники інших християнських конфесій. Приїхали паломники з різних куточків України, з Польщі, Словаччини, Литви, Німеччини, Канади, США та навіть з Австралії.

 

Усім місця в храмі не вистачило. Спеціально для них навколо собору встановили екрани з трансляцією богослужіння.

 

Напередодні соборові передали чашу та служебник, якими користувався нині покійний Папа Римський Іоан Павло Другий під час Літургії в Києві у 2001 році. Про це понтифік тоді попросив особисто.

 

Патріарший собор Воскресіння Христового – головна святиня Української греко-католицької церкви. Його почали будувати 2002-го року на добровільні пожертви громадян. 2005-го до храму перенесли Патріарший престол зі Львова. Саме в Києві був осередок УГКЦ до примусового вигнання греко-католиків імператрицею Катериною Другою.

 

Спорудження Собору Воскресіння остаточно ще не завершено. Будівельні роботи тривають.

 

Автор: Анна Чорноус

Редактор: Віктор Медвідь

 

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000