У аеропорту «Бориспіль» затримали кримінального авторитета «Анісіма» Янукович поїде у Білорусь на саміт СНД МВС розслідує провал держпрограми у боротьбі з онкологічними захворюваннями Українець Павло Лапшин визнав себе винним у терактах в Британії Дарина Зевіна виграла друге золото на етапі Кубка світу в Катарі

Прояви нацизму?

 
12 серпня 2013

Прапор – український. Форма – нацистська. Скандал довкола перепоховання 16-ти бійців дивізії «Галичина», що відбулося ще минулого місяця, набирає обертів.

 

Урочистості відбулися ще 28 липня у селі Гологори Золочівського району Львівcької області. І відвідали їх не лише місцеві мешканці, а й депутати облради і навіть дехто з нардепів Ради Верховної, звісно, від партії «Свобода».

 

На церемонії вояків ховали, покриваючи труни українським державним прапором,і з усіма військовими почестями: під залпи гармат та рушниць. А також із нацистською формою чоловіків, що несли труни до цвинтаря, та відспівуванням загиблих у храмі.

 

Не що інше, як прояви нацизму, в цьому побачили місцеві ветерани, що брали участь у Другій світовій війні на боці радянських військ. Вони з обуренням обіцяли скаржитися до обласної прокуратури – там просити оцінки для дій депутатів з активістами, та сполучення фашистської форми й державних почестей.

 

Підключилися й російські ЗМІ. Щоправда, почали іншу тему педалювати. Мовляв, влада області й країни досі не зреагувала – бо «навмисно це замовчує». А розкручування такої теми, мовляв, може ледь не звести нанівець євроінтеграційні прагнення держави.

 

Які б мотиви не були, проте офіційної реакції Києва справді поки немає. І доки не буде, хто завгодно може викручувати цей прецедент у будь-який зручний для себе бік.

 

Водночас, інші країни, яких нацизм і фашизм також тісно торкнулися, вирішили питання раз і назавжди. Навіть Німеччина уже давно прийняла закон, яким чітко закріпила до них своє негативне ставлення. А будь-які прояви карають штрафами чи тюремними строками до максимум 5-ти років.

 

В Україні не залишати без відповіді і такі прояви нацизму пообіцяв президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович. Він ініціюватиме подання до суду на організаторів та учасників заходу, включаючи депутатів від «Свободи» та церковних працівників.

 

На його переконання, рішення Нюрнберзького трибуналу щодо нацизму, як злочину проти людства, та рішення ООН про заборону нацистської й фашистської пропаганди ніхто не відміняв…

 

Автор: Петро Цимбал

Редактор: Юлія Салій

 

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
  • Сталин 23 серпня, 23:01
    1
    Твари бандеровские. Тогда служили нацистам и сегодня им почести воздают. Мне стыдно за мою Украину.
    Пожалітись
     
    Не згоден
     
    Згоден
  • Wolf 16 серпня, 10:34
    1
    якщо заборонять нацизм....!!!!!! нехай заборонять і комунізм...!!!!!!!!!!!!!!!
    Пожалітись
     
    Не згоден
     
    Згоден
  • Орел 14 серпня, 10:09
    1
    Пропаганда нацизму і відтворення історичних реалій - це різні речі! А те, що вояків Дивізії хоронили в 1944 році саме в одностроях таких, як зараз у реконструкторів - ні про що не говорить? І Вадим Рабинович краще би відповів за діяння 70% членів ЧК\НКВС єврейської національності!!!
    Пожалітись
     
    Не згоден
     
    Згоден