Консульство Польщі в Луцьку видавало візи повіям і можливо було причетне до торгівлі людьми, - польські ЗМІ ДАІ погрожує тюрмою водіям, які знімають інспекторів на відео  У Житомирській області у селищі Новоозерянка Олевського району почали горіти торфовища Кабмін збільшив розміри премій для українських спортсменів за призові місця на Олімпіаді На Дніпропетровщині перенесли відкриття полювання на пернату дичину через небезпеку пожежі ДУС закупила для "Феофанії" пластикові тримачі для рушників вартістю майже 500 грн за штуку Є достатньо підстав для притягнення до адмінвідповідальності "регіонала" Владислава Лук'янова за перевищення швидкості, - заступник начальника ДАІ Володимир Рєзніков До п'ятірки "Удару" Кличка потрапила письменниця Марія Матіос й екс-НУНСівець Валентин Наливайченко 

Хто ж бився?

 
26 липня 2012

Євгеній Агарков, журналіст:

«Те, що ви щойно побачили на відео, сталося на цій зупинці біля станції метро «Лк‘янівська». У 18-му тролейбусі їхало близько 30 футбольних фанів до Майдана, подивитися на гру улюбленої команди. Тут на зупинці їх чекало близько 30 фанів іншої футбольної команди. Щойно тролейбус зупинився – почалася шалена бійка. Як розповідають очевидці, за рогом знаходилися ще 70 фанів іншої футбольної команди. І вони підійшли сюди, щойно розпочалося дійство».

 

В мережі з‘явилася інформація, що це були фани  футбольних команд «Оболоні», «Арсеналу» та «Динамо».

 

Це були зовсім не фани, а нацисти, закамуфльовані у символіку футбольних клубів.

 

Наслідки бійки: купа переломів, синці, травми. Найгіршіий – хлопець лежить без нирки ось в цій лікарні.

 

Олександра, друг родини постраждалого:

«Врачи сказали, что ему лежать еще неделю-две… Все-таки вырезали почку, это очень серьезно, плюс, повредили вторую почку, то есть ее там отбили, на ней там синяки, внутренние, плюс голова там вся оббита».

 

Саша – єдина, хто погодилася з нами поговорити про стан здоров‘я Володі. Обличчя ховає, бо впевнена: буде і продовження, й помста.

 

Олександра, друг родини постраждалого:

«Вот эти суды, которые в дальнейшем будут, там в принципе милиция знает, кто его избивал, там в принципе есть какие-то доказательства. Но конечно люди там страшные и что они такое кровавое побоище там устромили, то это совершенно не значит, что они не устроят это дальше».

 

Володимир Дмитренко, речник ГУМВСУ м. Києва:

«Во время проведения следственных действий будут устанавливаться и уже устанавливаются лица, которые принимали активное участие, совершали противоправные действия».  

 

Наразі аналізують відео з камер відеоспостереження. Але називати прізвища винуватців, яких уже «розкрили» Інтернет-блогери, міліція не хоче.

 

Справу ж про побиття Володі, який тепер залишився інвалідом, можуть перекваліфікувати на…

 

Володимир Дмитренко, речник ГУМВСУ м. Києва:

«Умышленное нанесение тяжких телесных повреждений. Что им грозит – будет решать суд».

 

У міліції до офіційних фан клубів усіх звинувачених загалом команд претензій немає. Та й самі уболівальники заявляють: до них бійка біля метро жодного стосунку не має.

 

Кирило, вболівальник ФК «Динамо»:

«Настоящие болельщики в это время нахоядтся на стадионе, они активно поддерживают свою команду на протяжении всего матча, как домашнего так и выездного. И в каких-то таких драках они участия не принимают».

 

На їхню думку, бійок між справжніми фанами взагалі не має бути.

 

Кирило, вболівальник ФК «Динамо»:

«Дружба между фанатами разных клубов должна быть, должна быть толлерантность, потому что все мы в одной плоскости. Это футбол».

 

Арсеналівці, хоч і ховають свої обличчя після випадку на Лук‘янівській, але культуру вболівання відстоювати готові.

 

Віталій, вболівальник ФК «Арсенал»:

«Поддерживать любыми способами, но рукоприкладство – это не правильно, а те, кто были зачинщиками этой драки, не могут быть истинными фанатами. Особенно фанатами Арсенала».

 

Автор: Євгеній Агарков, Сергій Галета

Редактор: Ліза Бондаренко


 

Дивіться
Хто ж бився?
Київ
Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000