Мураєв: Хто два роки заважав Порошенку і Гройсману робити реформи? (19.04.2016, частина №2)

Президент та прем'єр розповіли про свої реформаторські плани, але вони мали час для них і раніше. Про це в ефірі NewsOne в програмі "Ехо України з Матвієм Ганапольським" сказав гість студії - нардеп Євген Мураєв.
Він нагадав, що реформи - це зміни в галузі, які відбуваються завдяки реалізації нових норм законодавства, а Петро Порошенко та Володимир Гройсман вміють домагатися про прийняття необхідних законопроектів.

"Шляхом погроз та можливих фальсифікацій, вони це вміють. Але результат, в якому ми живемо може оцінити кожна людина. Це не тому, що я якось опозиційно дивлюсь на цю владу. На жаль немає фахових менеджерів в галузях. На жаль немає ніякої концепції розвитку країни - вона досі не сформульована. Я вже мовчу про національну ідею. Є кілька законів, які, по суті, визначають життя економіки. Це Податковий кодекс та бюджет. Яким саме чином збирається Гройсман допомагати бізнесу — я не знаю. Хто заважав два роки цим займатись", - сказав Мураєв.

Гість студії пояснив, що економічні зміни неможливі без змін у зовнішній політиці, адже змінились ринки збуту, а на внутрішньому ринку немає купівельної спроможності.
Під час ефіру глядачі відповідали на запитання "Чи відчуваєте ви, що Порошенко та Гройсман жваво беруться за реформи?" Ствердно відповіли 16%, а негативно - 84% телеглядачів.