Нардепи обговорили 30-денний план реформування від Кабміну

Президент та прем'єр наполягають на реформуванні АПК, освіти, охорони здоров'я, а також покращенні інвестиційного клімату та приватизації — такі тези прозвучали на Нацраді з реформ.
Про це в прямому ефірі NewsOne під час "Великого ефіру зі Світланою Орловською" Говорили гості студії:
Позафракційний народний депутат, партія "УКРОП", Віталій Купрій
Народний депутат, член депутатської групи "Відродження", Андрій Шипко
Купрій вважає, що немає ніякого сенсу довіряти висловлюванням Порошенка та Гройсмана. Зокрема щодо реалізації положен Угоди про асоціацію з ЄС, про яку також йшлося під час Нацради з реформ.

"Ви ж самі (Порошенко, - ред.) заборонили нам ратифіковувати Римський статут міжнародного кримінального суду. Я вносив законопроект разом з 155 народними депутатами. Вірити цьому нема ніякого сенсу", - сказав Купрій.

Він додав, що жоден з інститутів влади наразі не має довіри суспільства. Тому він наполягає на очевидному механізмі перезапуску - дострокових виборах парламенту.

"Вони кажуть правильні слова. Але питання в тому, коли це все буде зроблено. За 30 днів все побачимо. Коли прем'єр просив підтримати його на посаді, він казав, що будуть зміни. Я почув кілька посилів. По-перше, він вже не ставить охорону здоров'я на останнє місце. Згідно із соцопитуваннями, люди, в першу чергу,хочуть судової реформи, реформи органів внутрішніх справ, прокуратури. На друге місце люди ставлять реформу охорони здоров'я", - зазначив Шипко.

Він додав, що група "Відродження" підтримала Кабмін для того, щоб не витрачати гроші на перевибори.