Прямой эфир

Як вибрати годинник за способом життя та професією?

Вибір годинника

Щоб зробити подарунок у вигляді годинника чоловіку, варто брати до уваги різноманітні критерії вибору. Годинник — це той аксесуар, який постійно супроводжуватиме свого власника, тому він має повністю відповідати його смаку.

Ви можете купити годинник з огляду на захоплення чи професію чоловіка. Розглянемо детальніше, кому та який аксесуар підійде якнайкраще.

Вибір моделі відповідно до способу життя

Перш ніж вибрати прилад, поцікавтеся, чим захоплюється чоловік, як зник відпочивати та проводити вільний час. Це значно полегшить завдання.

  • Для ділових чоловіків підходять класичні механічні та кварцові прилади з ремінцем зі шкіри. Такі годинники мають достатній функціонал для виконання повсякденних цілей.
  • Туристам, що полюбляють мандрувати, знадобляться пристрої, що мають декілька форматів відображення часу в різних куточках світу. Завдяки цьому можна легко орієнтуватися на часових поясах. 
  • Мисливцям і рибалкам потрібні прилади з масивним корпусом, захищеним від ударів, а також міцним мінеральним склом. До того ж важливий рівень захисту від вологи. Він має бути не менше 100 м для занурення на незначну глибину. Ремінець можна вибрати з текстилю чи силікону. 
  • Лижникам і шанувальникам гірських походів знадобляться наручні аксесуари з міцним корпусом і вмонтованим висотоміром. Наявність додаткових датчиків, зокрема барометра та компасу, будуть в пригоді.
  • Прихильники водних видів спорту оцінять моделі з високим показником водозахисту. Для занурення на значну глибину підходять годинники з водостійкістю 200 м.
  • Для шанувальників нічного способу життя найкращим подарунком буде годинник із підсвічуванням дисплея та стрілок.

Вибір годинника за професією

Щоб не помилитися з подарунком, варто також звернути увагу на професію майбутнього користувача. 

  • Працівникам офісу підійдуть моделі з класичним корпусом, мінімальним дизайном, шкіряним ремінцем або браслетом із нержавіючої сталі. Такий годинник буде прекрасним доповненням офісного дрес-коду.
  • Спортсменам і тренерам пасуватимуть великі моделі в надміцному корпусі з широким функціоналом, зокрема таймером, вимірювачем пульсу, хронографом. Найкращий вибір — спортивний чи розумний годинник, завдяки якому можна відслідковувати чимало показників активності. 
  • Співробітникам спецслужб чи правоохоронних органів потрібні моделі з протиударним корпусом, захищеним від пилу, вологи та забруднень.
  • Художникам і представникам інших творчих професій варто подарувати годинник з оригінальним оформленням.

Враховуючи вищевказані поради, ви зможете вибрати найкращу модель.