Прямой эфир

Як працює метро в Києві у 2024 та на чому їхати, коли воно не працює?

Київський метрополітен - система швидкісного громадського транспорту, яка обслуговує Київ. Він складається з трьох ліній із 52 станціями - Святошинсько-Броварська (червона), Оболонсько-Теремківська (синя гілка метро Київ), Сирецько-Печерська (зелена). 

Метро - невід'ємна частина міста, щодня перевозить мільйони пасажирів. Це зручний, швидкий та доступний транспорт, який дає змогу дістатися до будь-якої точки міста. Крім нього, є й інші способи пересування, наприклад, дешеве таксі в Києві, автобуси, тролейбуси та ін.

Як працює метро в Києві у 2024

Робота метрополітену Київ: що потрібно знати?

Київський метрополітен у 2024 році працює щодня з 5:30 до 22:30. Увага - станції "Райдужний" та "Воскресенка" на червоній гілці зачинено, а рух кільцем обмежено. Так, у будні дні рух поїздів здійснюється по всьому кільцю, а у вихідні - тільки на ділянці від "Героїв Дніпра" до "Либідської".

На північному півкільці інтервал руху поїздів становить 1 годину. Частину пікових рейсів скасовано. Інтервал руху - у будні дні: пікові години (7:00-9:00 та 17:00-19:00) - 2-3 хвилини, а в інший час - 5-6 хвилини, у вихідні – 7-10 хвилин.

Перед поїздкою в метро рекомендується ознайомитися з актуальною інформацією про режим роботи станцій на сайті Київського метрополітену.

На чому їздити, якщо метро Київ не працює?

Чим замінити метро в Києві у 2024 році, якщо воно не працює:

  • Наземний транспорт

Автобуси: діє розгалужена мережа автобусних маршрутів, що охоплює всі райони міста.

Тролейбуси: також є мережа тролейбусних маршрутів, але вона менш розвинена, ніж автобусна.

Маршрутні таксі: у столиці курсує безліч маршрутних таксі, які дублюють маршрути автобусів та тролейбусів (вартість проїзду зазвичай вища).

Велосипеди: якщо дозволяє відстань та погодні умови, можна дістатися до потрібного місця на велосипеді, є розвинена мережа велосипедних доріжок.

  • Додатки для виклику таксі

Є багато різних служб таксі - Uber, Bolt, Uklon, taxi838 в Харкові, Києві, Одесі та інших українських містах. Поїздка буде дорожчою, ніж на громадському транспорті, але вона комфортніша та швидша.

  • Каршерінг

У Києві є кілька сервісів каршерінгу, які дають змогу взяти автомобіль в оренду на короткий термін. Це зручно, якщо потрібно дістатися до місця, куди складно доїхати громадським транспортом.

  • Пішки

Якщо відстань невелика, можна дістатися до потрібного місця пішки.

Порада - перед тим, як обрати спосіб пересування, слід оцінити відстань, час у дорозі, бюджет, враховуючи погодні умови.

Чи працює метро в Києві сьогодні та які переваги користування?

Головні переваги:

  • швидкість. Це один із найшвидших видів громадського транспорту, особливо у великих мегаполісах, де воно дає змогу уникнути заторів на дорогах;
  • доступність для жителів багатьох районів міста;
  • комфорт: кондиціонери, системи вентиляції, зручні сидіння;
  • економічність: проїзд зазвичай дешевший, ніж на інших видах громадського транспорту;
  • екологічність (не забруднює повітря вихлопними газами).

Це зручний, швидкий, доступний вид громадського транспорту, який має свої переваги та недоліки.