Прямой эфир

Як обрати штори для квартири

штори для квартири

Тканина завжди відігравала особливу естетичну та психологічну роль в інтер’єрі. За допомогою кольору та текстури можна створити неповторну атмосферу та втілити будь-який дизайнерський проєкт. В салоні «Ваш інтер'єр» можна купити штори для спальні, дитячої кімнати, вітальні так кабінету. Великий вибір моделей представлений варіантами із натуральних, синтетичних та комбінованих матеріалів.

Залежно від того, в якому приміщенні планується оформлення вікон, обирають тип тканини. Штори повинні виконувати не тільки естетичну, але й практичну задачу: регулювати кількість світла та бути зручними у догляді. Для кімнат с особливими кліматичними вимогами (ванна, кухня) або нестандартним дизайном віконних отворів можна підібрати штори за посиланням https://vashinterier.ua/catalog/shtory-v-inter-yeri/.

Які вимоги до тканин

Продумане рішення допомагає уникнути багатьох помилок. До придбання штор варто підійти не менш серйозно, ніж, наприклад, до покупки меблів чи килимів. Зверніть увагу на ряд параметрів:

  • Склад матеріалу. Сучасна тенденція надає перевагу більш природним тканинам, крізь них вільно проходить повітря, вони екологічні та безпечні, до них приємно доторкатися. Але додавання синтетичних компонентів дозволяє шторам служити довше, зберігати привабливий вигляд. Оберіть те полотно, яке містить найменший відсоток штучних волокон;
  • Вигляд. Модні тенденції – це ще не все. Хіт року або сезону може недоречно виглядати саме у вашому будинку. Тому головний критерій у цьому питанні – загальний дизайн кімнати. Під нього варто підбирати колір, текстуру, форму та конструкцію штор. Зверніть увагу на якість матеріалу та обов’язково продивіться весь відріз на просвіт. Структура має бути рівномірною, без зачіпок та затяжок;
  • Метраж. Досить важко самостійно розрахувати, скільки тканини треба придбати. Окрім висоти та ширини віконного отвору слід враховувати складність драпірування та можливість усадки полотна с часом. Якщо треба, щоб малюнок збігався, проінформуйте про це консультанта;

На що треба звернути увагу перед покупкою

Невеликі шматочки матеріалу виглядають часто зовсім не так, як цільний відріз. По-перше, каталоги постійно переглядають, на них впливає світло, тому кольори вигорають. По-друге, якість матеріалу важко оцінити в такому  вигляді, а у разі необхідності комбінувати – як вони поєднаються та ляжуть.

Пам’ятайте, що крізь штори буде проникати денне світло, або ввечері падати штучне. Саме так варто переглядати відріз: біля вікна та при світлі лампи, бажано того ж «рівня теплоти», що і в оселі.

Придбання штор – процес, до якого слід заздалегідь підготуватись. Продумайте стратегію: де, як вони будуть розташовані, призначення конструкції, яке буде драпірування та інші важливі нюанси.