За фактом аварії автобуса з російськими паломниками в Чернігівській області, де загинуло 14 осіб, порушено кримінальну справу Міжнародний валютний фонд закликає Україну поступово підвищити тарифи на тепло та газ Патріарх Московський Кіріл приїде до Києва на День рівноапостольного князя Володимира  28 липня НАК «Нафтогаз Україна» взяла позику на 2 млрд дол. у банку «Газпрому», щоб  розрахуватися за імпортний газ На сайт Верховної Ради здійснюють хакерські атаки – В. Литвин Збірна України з пляжного футболу здобула путівку на фінал Кубку світу У Херсоні оголосили штормове попередження 

Іспанія - чемпіон

 
2 липня 2012

Іспанія – чемпіон.

 

«Червона фурія» здобула блискучу перемогу у фіналі Євро-2012. Чотири  м’ячі у ворота Італії не залишили суперникам жодного шансу.

 

За перебігом гри стежили мільйони очей. Безпосередньо на Олімпійському стадіоні в Києві матч дивилися 63 тисячі вболівальників.

 

Великі екрани було встановлено на головних площах Мадрида й Риму.

 

Дійство почалося з яскравої церемонії закриття чемпіонату. А далі – понеслося.

 

Першим на 14-й хвилині відзначився Давід Сільва. А під кінець першого тайму другий гол подарував команді Хорді Альба.

 

У другому таймі Італія залишилася на полі вдесятьох – травму отримав півзахисник Тіагу Мотта, а замін вже не лишилося.

 

Італійці дуже старалися, та Іспанія була помітно сильнішою.

 

Остаточно крапки над «і» розставив Фернандо Торрес, який вийшов на заміну за 15 хвилин до кінця гри.

 

На 84-й хвилині з подачі Хаві він забив третій гол у ворота суперників.

 

За три хвилини Торрес міг стати автором ще одного гола, але віддав пас на Хуана Мату. Той не схибив – і встановив остаточний рахунок гри 4:0.

 

Перемога принесла Іспанії одразу кілька рекордів. Вперше за історію футболу збірна виграла третій великий турнір поспіль.

 

А головний тренер Іспанії Вісенте дель Боске став першим в історії наставником, якому підкорилися Чемпіонат Європи, світу і Ліга Чемпіонів.

 

Тварини-провидці пророчили іспанцям програш – і харківський тхір-віщун Фред, і київський хряк Фунтік обрали фаворитами Італію.

 

Але гравці збірної напередодні матчу, здавалося, зовсім не хвилювалися.

 

Перед грою вони вирушили на екскурсію – відвідали Музей Великої Вітчизняної війни. Чим у цей час займалися італійці – не повідомляється.

 

Підтримці обох команд можна було позаздрити – до Києва на фінал Євро прибули армії іспанських та італійських вболівальників.

 

Напередодні фінального матчу кордон України перетнула майже рекордна кількість іноземців – 342 тисячі осіб. Чимало з них дивилися матч у київській фан-зоні.

 

Переможці визначилися, футбольне свято скінчилося. Вже 2 липня починається демонтаж фан-зони у Києві.

 

А Україна нарешті отримає відповідь на запитання «чи є життя після Євро?».

 

Автор: Анна Чорноус

Редактор: Валерій Гузь


Дивіться
Чемпіонат скінчився
Україна
Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000