За фактом аварії автобуса з російськими паломниками в Чернігівській області, де загинуло 14 осіб, порушено кримінальну справу Міжнародний валютний фонд закликає Україну поступово підвищити тарифи на тепло та газ Патріарх Московський Кіріл приїде до Києва на День рівноапостольного князя Володимира  28 липня НАК «Нафтогаз Україна» взяла позику на 2 млрд дол. у банку «Газпрому», щоб  розрахуватися за імпортний газ На сайт Верховної Ради здійснюють хакерські атаки – В. Литвин Збірна України з пляжного футболу здобула путівку на фінал Кубку світу У Херсоні оголосили штормове попередження 

Вуду для футболу

 
1 липня 2012

У фіналі Євро-2012 збірну Іспанії підтримають магічні сили. Майстри вуду з Мадрида подбали про те, щоб їхня улюблена команда розгромила Італію.

 

Спочатку послідовник гаїтянського культу прозрівав майбутнє. Тут усе зрозуміло: футболістам знадобиться уся відданість їх шанувальників.

 

Далі провели ритуал, проклинаючи італійського голкіпера Джанлуїджі Буффона. Для цього виліплену з воску фігурку чоловіка проштрикнули шпильками.

 

Решті команди теж дісталося. Аби італійці не заважали іспанцям перемагати, послідовниця вуду спалила їхні фотокартки.

 

За свого воротаря, Ікера Касільяса, дівчина помолилася, просячи для нього вдачі. Щоб футболісти не втратили наснаги, для них запалили «духовний вогонь».

 

Фінал Євро-2012 обіцяє стати по-справжньому знаковою подією у футбольному світі. За вирішальною баталією чемпіонату спостерігатимуть у прямому ефірі 150 мільйонів глядачів.

 

Перед матчем відбудеться коротка церемонія закриття турніру. У хореографічній постановці втілять національні риси країн-учасниць та цінності УЄФА: єдність суперництво та пристрасть.

 

Доки збірні готуються, уболівальники гуляють Києвом, передчуваючи захоплюючий та пристрасний поєдинок. Ні іспанці, ні італійці не сумніваються у перемозі своєї команди, а погоджуються в одному – це буде чудова гра.

 

Президент УЄФА організацією Євро задоволений, але вже розмірковує про нововведення. На думку Мішеля Платіні, турнір варто було б проводити не в декількох країнах, а в різних містах Європи.

 

Зміни він пропонує запровадити з 2020-го року. Президент УЄФА підкреслив, що це лише його ідея, і він відкритий для обговорення.

 

У грудні Платіні планує представити свою пропозицію на розгляд національним футбольним федераціям. Він вважає, що нововведення дозволить покращити організацію чемпіонату, розподіливши фінансове навантаження між більшою кількістю країн.

 

Автор: Альона Вітязь 

Редактор: Ліза Бондаренко


 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000