За фактом аварії автобуса з російськими паломниками в Чернігівській області, де загинуло 14 осіб, порушено кримінальну справу Міжнародний валютний фонд закликає Україну поступово підвищити тарифи на тепло та газ Патріарх Московський Кіріл приїде до Києва на День рівноапостольного князя Володимира  28 липня НАК «Нафтогаз Україна» взяла позику на 2 млрд дол. у банку «Газпрому», щоб  розрахуватися за імпортний газ На сайт Верховної Ради здійснюють хакерські атаки – В. Литвин Збірна України з пляжного футболу здобула путівку на фінал Кубку світу У Херсоні оголосили штормове попередження 

Невдала диверсія

 
29 червня 2012

Як не на стадіоні, то хоч у фан-зоні нашкодять.

 

Під час трансляції півфінального матчу Німеччина-Італія FEMENки спробували вимкнути головний екран столичної фан-зони.

 

Одна з дівчат видерлася на 10-метровий екран і прикувала себе до конструкції наручниками. Так і висіла там, доки охорона її не помітила.

 

Знімали її четверо працівників МНС зі спеціальними ножицями. На напівголу активістку накинули куртку, спускали її на спеціальному тросі.

 

Й хоч FEMENка активно пручалася, МНС-ники все одно її оперативно зняли і вчотирьох винесли за межі фан-зони.

 

FEMENки ж одразу почали розказувати про здійснену ними диверсію «проти групового зґвалтування України під час Євро-2012».

 

А кому дійсно не пощастило у київській фан-зоні, то це журналістам.

 

Щойно побачили FEMENку на 10-меторовму екрані, побігли її фотографувати та знімати на відео. Тільки шлях перегородили шестеро стюардів охорони.

 

Не переконав їх навіть спеціально виданий прес-центром фан-зони редакційний бедж.

 

Охоронці не давали знімати і силою виштовхати репортера за межі фан-зони.

 

Причин своїх дій не пояснили. Лише посилалися на заборону зйомок з боку керівництва. Хто саме ним був – пояснити теж не змогли.

 

За 171-ою статтею кримінального кодексу, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста карається кримінальною відповідальністю.

 

Та чи буде справа й проти охоронців фан-зони – поки не відомо.

 

Автор: Соломія Скорик

Редактор: Валерій Гузь


Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000