ЗМІ: Літак Порошенка вилетів до Ростова для обміну Савченко на ГРУшників

У середу, 25 травня, інформовані джерела повідомили журналістам, що літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону.

"Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва в Ростов-на-Дону, куди вже доставлено українку Надію Савченко", - сказав співрозмовник, передає Інтерфакс.

За даними джерел, там же в аеропорту буде проведено обмін. Передачу Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

"У Ростові-на-Дону вже знаходяться представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньої домовленості, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні", - відзначило джерело.

У свою чергу представники захисту Савченко заявили, що їм нічого невідомо про майбутній обмін. "Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгіну теж. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави", - сказав адвокат Савченко Микола Полозов.

У Кремлі також заявили, що не мають інформації щодо прильоту в Ростов-на-Дону літака українського президента для обміну Надії Савченко на двох росіян. "Не маю такої інформації", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Однак, згідно з даними сайту Flightradar24, який відстежує повітряну обстановку і польоти всіх літаків в реальному часі, в середу вранці з Києва дійсно вилетів літак, який вже приземлився в Ростові-на-Дону.

Plane

ЗМІ: Літак Порошенка вилетів до Ростова для обміну Савченко на ГРУшників