Коновалов: Uber допоможе поставити в рамки неякісні служби таксі

Запуск таксі Uber в Україні - це крок вперед і спроба поставити в рамки неякісні служби. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив експерт з транспортних питань громадської організації "Євро-Патруль" В'ячеслав Коновалов.

"Сподіваюся, що поставити неякісні служби таксі в рамки, вийде. Щоб всі навчилися працювати через смартфони. Крім Uber, ще кілька компаній такого ж класу днями презентували свої програми", - повідомив він.

Експерт підкреслив, що до кінця літа Uber працюватиме у тестовому режимі, щоб налагодити систему.

"Цим компаніям потрібно спробувати попрацювати в наших умовах хоча б місяць-два, до вересня. Щоб до вересня вони відкатали свою технологію і вона почала працювати. А поки - це все тестовий режим", - сказав Коновалов.

Він підтвердив, що в Україні є "таксо-мафія". І зазначив, що старим таксистам доведеться підлаштовуватись під нові умови.

"Питання в тому, хто партнер Uber в Україні. В даному випадку партнером виступив один з олігархів, а саме Коломойський", - розповів експерт.

Система Uber розрахована на великі міста, так як GPS-навігація в маленьких містах України досі не сильно розвинена.

"Система ця піде тільки в містах-мільйонниках. Тому що вона заточена під продвинуту аудиторію", - підсумував Коновалов.

Як повідомляв NewsOne раніше, в четвер, 30 червня, у столиці України в тестовому режимі розпочала роботу служба таксі Uber.