У Києві протестують проти підвищення тарифів

У середу, 6 липня, в Києві в парку імені Тараса Шевченка о 07:30 почали збиратися активісти, представники профспілок для проведення акції протесту проти підвищення комунальних тарифів. Про це повідомила власний кореспондент телеканалу NewsOne.

Кожна профспілка прийшла в парк зі своїми прапорами. На акцію протесту приїхали люди з усіх куточків України, також є представники багатьох профспілок, зокрема, медичних, нафтових, освітніх.

Марш проходить під гаслом: "Європейським тарифами - європейські зарплати". Профспілки вимагають підняття прожиткового мінімуму з 1 жовтня до порахованих ними 3065 гривень. Крім цього з 1 липня всі підприємства повинні підняти своїм працівникам зарплату на 15% для можливості оплачувати нові тарифи.

О 08:30 ранку двома колонами - з парку Шевченка та парку Слави - протестувальники попрямували спочатку до Кабінету міністрів України. Колона налічує понад тисячу людей. Після пікету під Кабміном, протестуючі попрямують до будівлі Верховної Ради України.

Як повідомляв NewsOne раніше, українські сім’ї, котрі отримують зарплатню в конвертах, теоретично можуть оформити субсидію.



  • Ostap Kucheruk

    Краще ніж працювати