Тука: Я є прихильником процесу децентралізації, у тому числі на окупованих територіях

Пункт про місцеве самоврядування на окупованих територіях не потрібно забирати з закону про децентралізацію.

Про це у коментарі NewsOne повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Справа в тому, що процес децентралізації він йде по всій країні. Я є прихильником, щоб цей процес відбувався по всій території України, включаючи й ті території, які тимчасово не контролюються", - сказав він.

Тука переконаний, що таку ідею підтримує і більшість громадян України.

"Я переконаний у тому, що переважна більшість громадян буде голосувати обома руками за процес децентралізації, якщо перестати спекулювати саме на якихось умовностях відносно особливостей територій, які зараз окуповані. Якщо уникати таких спекуляцій, то жодних заперечень у суспільстві не буде", - сказав він.

Зазначимо, у Верховній Раді з'явились чутки, що для прийняття змін до Конституції у частині децентралізації з законопроекту можуть забрати пункт про організацію самоврядування на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що коли посилились атаки на українські позиції, рано говорити про можливість ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації разом з тим пунктом. Водночас, він зауважив, що між першим та другим читанням "не може бути вилучено жодного пункту, не може бути змінено жодної крапки, жодної коми".