Судова реформа (випуск від 02.06)

У четвер, 2 червня, гостем програми "Ехо України" з Матвієм Ганапольським був політолог Денис Богуш.

У другій частині ефіру велося обговорення історичного рішення, яке прийняв український парламент. Народні депутати 335 голосами остаточно затвердили закон про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. В Адміністрації президента заявили, що закон повністю відповідає європейським стандартам і вирішує три основні питання - деполітизація і забезпечення незалежності судової влади, формування відповідальності судової влади і перезавантаження судового корпусу.

Законопроект підтримали не всі. Зокрема Надія Савченко, яка заявила, що не голосуватиме проти змін до Конституції. "Коли йде війна - Конституцію не чіпати", - говорила вона.

Матвій Ганапольський запитав у жителів України, як вони ставляться до судової реформи. Аудиторія в інтернеті і серед телеглядачів розділилася. У мережі 57% українців підтримали законопроект, тоді як 43% висловилися проти.

Серед телеглядачів ведучий для спілкування вибирав тих, хто працює в судах або є юристом. Що стосується голосування, то 35% підтримали реформу, тоді як 65% тих, хто зателефонував, висловилися за "ні, не підтримую".