Савченко розповіла, як можна повернути Крим

Силова спроба повернути Крим може привести до третьої світової війни, тому працювати над цією проблемою потрібно в міжнародно-правовій площині і переконуючи кримчан в помилковому рішенні. Про це заявила народний депутат Надія Савченко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"Війною потрібно було Крим не віддавати. Був певний період, коли нам треба було йти і захищати нашу землю. Ми його пропустили. Чому пропустили? Це вже питання окреме. Ви маєте право про це запитати і мене, тому що я була старшим лейтенантом Збройних сил України, і я також повинна була його захищати. Я пішла захищати Донбас, бо не встигла піти до Криму", - сказала вона.

Савченко зазначила, що відчувала в той період, що може початися третя світова війна. "І у мене, на жаль, це погане передчуття ще не пройшло. Якщо буде третя світова війна, то Крим повернеться. Якщо не війною, то Крим напевно повернеться якоюсь роботою над міжнародним правом. Потрібно достукатися до людей, і пояснити, що вони зробили помилку", - підкреслила вона.

Савченко також розповіла, що, просидівши два роки у в'язниці в РФ, була змушена дивитися лише російське телебачення. Тому на власні очі бачила, як там перекручують історію.

"Обрізається історія, береться тільки та частина, яка вигідна їм. Наприклад,  "Крим був з Росією з такого ось дня, тому ми повернули історичну справедливість". Давайте згадаємо, з ким він був спочатку, якщо копати глибше ... Тому Росія зробила одну страшну річ - вона порушила міжнародне право. Це дало коливання в світі, це розпалює і майже веде до третьої світової, тому що люди знову згадали, що таке війна", - підкреслила Савченко.

Як повідомляв NewsOne раніше, Савченко заявила, що готова стати президентом України, якщо того хочуть українці.

Савченко розповіла, як можна повернути Крим