Порошенко: Україні потрібна глибока медична реформа

Найближчим часом Кабінет міністрів, Верховна Рада і громадськість підготують спільні напрацювання щодо подальшого реформування системи охорони здоров'я в Україні.

Таку заяву зробив президент Петро Порошенко під час відвідування Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони, передає Інтерфакс-Україна.

"Незабаром уряд, парламент і громадськість повинні напрацювати спільне бачення проведення реформи системи охорони здоров'я, яка буде відповідати сучасним вимогам", - заявив президент.

При цьому він наголосив на необхідності створення в Україні якісної медицини, яка "вимірюється не кількістю ліжко-місць, а високим професіоналізмом персоналу, якісним обслуговуванням і сучасним обладнанням, належної системою профілактики та реабілітації".

"Два роки тому у нас були великі проблеми із забезпеченням військових лікарів необхідними препаратами для потреб воїнів. Однак, всупереч опору бюрократії і фармакологічної мафії ми зуміли спростити процедуру реєстрації медпрепаратів, - зазначив Порошенко. - Це тільки початок суттєвої і глибокої медичної реформи, в якій потребує наша країна ".

Раніше повідомлялося, що в Україні планують реалізувати проект "Екстрена допомога на мотоциклах".

Порошенко: Україні потрібна глибока медична реформа