Під час блокування міськради у Львові Андрій Садовий перебував у суді

Мер Львова Андрій Садовий не з'явився 9 червня на роботу через те, що перебував на судовому засіданні.

Про це повідомив кореспондент телеканалу NewsOne Ярема Чуйко.

"Люди хотіли зайти на сесію, поспілкуватися з депутатами, висловити їм своє незадоволення,  а також поспілкуватися з Андрієм Садовим, який сьогодні не з'явився на сесією. Вже не за чутками, а за підтвердженою інформацією, він сьогодні був на суді. Суд по справі людини, яка кидала в його будинок гранату", - сказав кореспондент.

За його словами, станом на 13:45 мітинг фактично розійшовся. На місці залишилось лише декілька людей.

Нагадаємо, ситуація у сесійній залі Львівської міської ради сьогодні була дуже напруженою - півсотні активістів увірвалися до будівлі міської ради і вдерлися до зали, де проходила сесія. Активісти заблокували трибуну, в результаті чого виникла бійка.

Як повідомила в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат Оксана Юринець, до будівлі прийшли громадські активісти та жителі сіл, які знаходяться біля Грибовицького сміттєзвалища.

30 травня в Жовківському районі Львівської області на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів після гасіння пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання відбувся зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і співробітник комунальних служб. Після трагедії сміттєзвалище вирішили закрити. 6 червня на сміттєзвалищі знову спалахнула пожежа.