Прямий ефір

Рекордний хабар в історії України: керівники НАБУ і САП розповіли деталі інциденту

  • Telegram
Розміщено: 13.06.2020
Холодницький і Ситник. Фото: rbc.ua

Керівники САП і НАБУ Назар Холодницький і Артем Ситник розповіли подробиці інциденту, коли прихильники Миколи Злочевського намагалися всучити їм 6 млн доларів хабара. Трансляцію брифінгу в суботу, 13 червня, вів телеканал NEWSONE.

З'ясувалося, що неправомірна вигода призначалася за закриття кримінальної справи, де Злочевського і ще ряд осіб підозрюють у заволодінні грошима стабілізаційного кредиту Нацбанку, виданого ВАТ "Реал Банк".

Ситник уточнив, що зловмисники вимагали закрити провадження до 14 червня, оскільки Злочевський завтра святкує день народження і хотів повернутися в країну.

Щоб викрити зловмисників, працівники НАБУ і САП підробили постанову про закриття справи і приїхали на місце обміну. Там вони зловили трьох осіб і вилучили 6 млн доларів.

Серед затриманих перший заступник голови управління ДПС у Києві, довірена особа Злочевського, попередньо, що має відношення до компанії Burisma, і працівник ГФС, який також довірена особа Злочевського. Першого вже оголосили підозра ч. 4 ст. 369 (пропозиція хабара) КК України. Щодо решти ще готуються документи.

При цьому Холодницький додав, що до інциденту можуть бути причетні співробітники Офісу генпрокурора. Як раз в період слідчих дій ОГПУ з флешки одного з працівників був запущений онлайн-моніторинг щодо того, чи дійсно закрили справу проти Злочевського, а не просто написали на папері.

Голова САП попросив генпрокурора Ірину Венедиктова провести внутрішнє розслідування і повідомити результати.

Як повідомляв NEWSONE раніше, колишній високопоставлений чиновник мав намір підкупити керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро Назара Холодницкого і Артема Ситника.

Источник: newsone.ua

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...