Мушак: Наступні списки призведуть до незворотних політичних наслідків (Випуск від 31.05)

У вівторок, 31 травня, гостями другої частини передачі "Великий ефір" зі Світланою Орловською були народні депутати Олексій Мушак та Ігор Гузь.

У студії велося обговорення "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Крім цього згадали і про ті законах, які були прийняті Верховною Радою України.

Гузь щодо "амбарний книги" ПР зазначив, що в представлених списках не побачив якихось сенсацій, так як прописані там всі ті, хто співпрацювали з політичною силою. Однак у даній ситуації суспільство побачило, наскільки великим був розмір корупції.

У свою чергу Мушак заявив, що українці побачать ще багато імен, і будуть оприлюднені нові сторінки цієї "амбарний книги", так як в подібній ситуації заховати щось дуже складно. При цьому він назвав "чорну бухгалтерію" і офшори типовими проявами політичної корупції.

У студії були представлені думки з цього питання народних депутатів і голів парламентських фракцій.

Крім цього піднімалося питання і голосування за судову реформу. За словами Мушака, якщо вона буде впроваджена, то вдасться уникнути ситуації, яку ми спостерігаємо сьогодні - різні суди по одному і тій же справі приймають абсолютно різні рішення. Реформа введе єдиний стандарт і практику вирішення судових суперечок.

Питання другої частини передачі залишилося те ж саме - Що ж це таке оприлюднення "амбарний книги" Партії регіонів саме зараз? Варто відзначити, що результат голосування телеглядачів зовсім не змінився - 95% вважає, що оприлюднення подібних документів відволікає від інших проблем в країні, а 5% висловили думку, що це все-таки жага справедливості.