Луценко назвав помилки і досягнення Порошенка на посаді президента

Петро Порошенко міг би стати набагато кращим президентом, ніж його попередники, якби не спадщина Майдану і війна на сході.

Про це в ефірі програми "Дізнайся першим з Оленою Кирик" заявив народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Луценко.

"Я міг би припустити, що він (Петро Порошенко, - ред.) став би кращим президентом, ніж його попередники, але нинішні історичні умови, які стоять перед ним, настільки жорсткі, що це йому просто не під силу. Він повинен був впоратися з колосальною спадщиною Майдану, тобто розслідувати справи. Крім цього на його шляху стала ще й війна. Були спроби щось зробити, але його стратегія виявилася тупиковою, яскравим прикладом цього став мінський процес. Він не дуже добре впорався з тими тактичними викликами, які випали йому", - пояснив він.

За словами нардепа, Порошенко все ж має хороший шанс провести реформи в економічній сфері, так як він і сам бізнесмен. Однак йому заважають ті люди, які поставлені ним же самим на відповідні посади. Велика помилка президента - нинішні кадрові призначення.

Проте, парламентарій вважає, що до кінця свого президентського терміну Порошенко може повернути довіру українців не тільки до себе, але і до влади в цілому.

"Зараз народ виявляє великий інтерес до реформаторів. Якщо привести на відповідні посади людей з адекватним мисленням, то престиж влади зросте, а це в свою чергу відіб'ється і на рейтингу самого президента", - підсумував Луценко.