Кива розповів подробиці замаху на нього

Кандидат в народні депутати Ілля Кива розповів подробиці замаху на нього, який відбувся в ніч на понеділок, 4 липня, під час в'їзду на териториію одного із херсонських готелів. Про це він розповів в ефірі телеканалу NewsOne.

"Вчора близько 23:00 при в'їзді в готель був обстріляний мій автомобіль, на якому я пересувався по місту Херсону. Під час стрільби у відповідь в мене була кинута граната. В цілому противник випустив в мене близько 20 патронів, відповідно і я близько 12 випустив в його сторону. Залишився живий ", - сказав він.

За його словами, слідчо-оперативна група, експерти і вибухотехніки протягом всієї ночі працювали на місці події. Правоохоронцями було знайдено автомат, з якого, імовірно, вівся вогонь. Він також показав машину, зі слідами пострілів.

"У мене досить радикальна і незручна позиція - зі мною неможливо якимось чином домовлятися. У даному випадку я як кістка в горлі у багатьох. Зараз розглядаються різні версії. Враховується, як попередня моя діяльність - боротьба з наркозлочинністю, було дуже багато гучних затримань поки я керував Департаментом, також це і політична діяльність як кандидата в народні депутати. Я дуже незручний як суперник  і противник. На сьогоднішній день у нас з'явилася можливість притягнути до відповідальності таких же кандидатів в народні депутати по 183 округу. Сьогодні з'явилася можливість довести розпочате до кінця. Я почав боротися з корупцією в Херсонській області не місяць тому, а рік тому, коли обіймав посаду заступника начальника УВС області. Є різні припущення і версії  щодо замовників", - підкреслив Кива.

Як повідомляв NewsOne раніше, у Херсоні відбувся напад на колишнього начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Іллю Киву.