Прямой эфир

У чому важливість допомоги адвоката з сімейних справ

Фото: адвокат з сімейних справ

Деякі сімейні проблеми неможливо вирішити самостійно – допоможуть кваліфіковані адвокати з сімейних справ з великим досвідом роботи. Фахівці надають професійний супровід щодо розірвання шлюбу, оформлення аліментів та спадщини, рішення про те, з ким залишиться дитина після розлучення. У вирішенні сімейних справ важливо звернутися до досвідченого фахівця, який зможе надати ефективну допомогу.

Ситуації, в яких достатньо консультацій адвоката

Не завжди сімейні питання потребують втручання адвоката. Іноді може бути достатньо консультації спеціаліста. У таких випадках, на прикладі розірвання шлюбу, можна обійтися професійною консультацією:

  • Подружжя розлучається, не маючи спільно нажитого майна, або вони вже самі вирішили питання без конфліктів.
  • Члени сім’ї не мають конфлікту, вони готові до діалогу.
  • Подружжя не має дітей.

Часто такі розірвання шлюбу проводять спокійно. Загалом усі питання сімейного права, які вирішуються без конфліктів, можуть відбуватися без участі адвоката. В основному до консультації звертаються, якщо учасники процесу мають будь-які питання. Консультація може проводитися як у очній формі, так і в письмовому форматі – запитати можна і за посиланням https://ocsp.com.ua/uk/consultation/ де вже опубліковані деякі відповіді. Можна ознайомитися з вже опублікованою консультацією та знайти відповідні рішення, або поставити власне питання через спеціальну анкету.

Коли потрібна участь адвоката у судовій справі

Не завжди сімейні відносини вирішуються без конфліктів. Нерідко буває, коли один із подружжя не йде на компроміси і «не дає розлучення». Також часто виникають конфлікти через розподіл спільно нажитого майна або рішення, з ким залишаться жити діти. Такі питання вирішуються у судовому порядку, де важлива не лише консультація, а й безпосередня участь адвоката. Також до питань, коли фахівець надає свою допомогу, відноситься отримання спадщини, а також рішення одного з подружжя позбавити другого батьківських прав.

Професійний адвокат із сімейних справ враховує інтереси обох сторін, допомагає вирішити конфлікти так, щоб кожен учасник залишився задоволеним. Крім того, спеціаліст допомагає правильно складати позовну та іншу документацію, а також правильно представляє інтереси клієнта у суді. Нерідко фахівець виступає у ролі психолога, щоб згладити кути конфлікту між сторонами.