Прямой эфир

Топ-5 порад для вибору наручного годинника: стиль, функціональність, ціна

Наручний годинник є не лише приладом для відтворення часу, а й стильним аксесуаром, який доповнює образ. Він, як і раніше, залишається необхідним девайсом для впевнених у собі, успішних особистостей. Але як вибрати гарний годинник, який ідеально підійде саме вам? Пропонуємо корисні поради.

купити годинник на руку

Функціональність та технічні характеристики

До цих аксесуарів часто додаються корисні функції, які вдосконалюють їхню роботу. Купити годинник на руку можна з:

  •  хронографом або секундоміром, які вбудовані в механізм;
  •  репетиром — він повідомляє точний час боєм;
  • світовим часом — відтворює часові пояси;
  • запасом ходу — показує, скільки буде йти механічний годинник без підвода;
  • динамометром — демонструє рівень точності;
  • календарем — відображає число, місяць та день тижня;
  • будильником, для якого передбачений окремий барабан.

І це лише невеликий перелік можливих додаткових функцій.

Бренд годинника

Всі знають, що найнадійніші годинникові механізми виготовляють Швейцарія та Японія. Вибираючи годинник на руку, треба поцікавитися країною-виробником і підібрати бренд згідно з фінансовими можливостями.

Механізм хронометра

У кожного годинника є свій механізм роботи. Нині найактуальнішими є кварцові та механічні моделі. Останні мають тривалий термін використання та можуть пропонувати спортивний ухил. Кварцові моделі передбачають ідеально точний хід з відхиленням у 5 секунд на рік, не вимагають підвода, механізм не боїться ударів і падінь. Часто вони мають додаткові функції, а також за вагою значно легші, ніж механічні. Аби купити годинник на руку, який буде слугувати багато років без нарікань, важливо врахувати й ці критерії.

Матеріал корпусу

При виготовленні годинника використовують різні матеріали. Основні з них — пластик сталь, титан, латунь. Крім стійкості до механічних падінь та подряпин, годинниковий механізм може вивести з ладу звичайна вода. Тому стійкість до підвищеної вологості є основним критерієм при виборі сучасного хронометра. Рівень захисту варіюється від початкового до середнього та професійного. На зворотному боці зазвичай ставлять відповідне маркування, яке вказує певне значення.

Ціна

Вартість наручних годинників формується з урахуванням використаних при виготовленні матеріалів, функціоналу, кількості примірників у колекції, репутації та популярності торгової марки. Головне правило — придбати один дійсно якісний аксесуар, ніж десяток посередніх. Купити наручний годинник за приємною вартістю пропонує інтернет-магазин «Бест-Тайм», тут широкий вибір моделей на будь-який смак і гаманець.