Прямой эфир

Секційні гаражні ворота – запорука безпеки автомобіля

Фото: гаражні секційні ворота

Ще кілька років тому найпоширенішими були розпашні ворота для гаражів, але технології не стоять на місці. Сьогодні власники гаражних приміщень віддають перевагу секційним воротам, які зручно складаються під стелею під час відкриття. Функціональні гаражні секційні ворота можуть оснащуватися автоматичним керуванням, заощаджують простір та надійно захищають приміщення від зовнішніх факторів.

Переваги секційних гаражних воріт

Такі ворота встановлювати зручно та вигідно, вони не займають корисного простору під час відкривання, а також дозволяють вибирати різні текстури та кольори для оформлення під основну палітру фасаду та двору. Додатково можна виділити інші плюси:

  • Ворота можуть бути різного розміру, також можна замовити індивідуальне виконання.
  • Використовуються в побутових та промислових цілях завдяки можливості зробити ворота різного розміру.
  • Не перешкоджають заїзд та виїзд автомобілів, оскільки панелі компактно складаються під стелею. Відсутність ризику зачепитися машиною за ворота та пошкодити фарбу.
  • Довговічність – робочий ресурс пружин має найвищі показники. Деякі пружини мають 25 000 циклів підйомів.
  • Додатково забезпечують теплоізоляцію та герметичність для гаражного приміщення, не пропускають вітер та дощ чи сніг з вулиці.
  • При відкриванні та закриванні ворота не шумлять, плавно опускаються і піднімаються, не заважають оточуючим.

Таким чином, секційні ворота у всьому вигідніші та якісніші за старі розпашні варіанти. Вони підійдуть для сучасного оформлення гаражного приміщення та значно полегшать до нього доступ з вулиці.

У чому різниця між побутовими та промисловими воротами

У перевагах наголошувалося на тому, що ворота можуть використовуватися як у побуті, так і в промисловості. Перші відрізняються меншими розмірами, підходять для гаражів та паркінгів. Основне призначення – це захист автомобілів від негоди, крадіжок та інших зовнішніх факторів.

Промислові моделі мають більші розміри, найчастіше використовуються на складах, цехах. Нерідко їх встановлюють на автомийках чи станціях технічного обслуговування, де важливо, щоб у робочу зону міг заїхати автомобіль будь-якого розміру. Промислові ворота не тільки більші, але й можуть витримувати високі навантаження та важкі експлуатаційні умови.

Плюси автоматизації гаражних воріт

Автоматика для секційних воріт – це можливість полегшити своє життя та заощадити час на постійних процесах відкриття гаража. Високотехнологічна автоматична система дозволить забезпечити додатковий захист від зловмисників та агресивних зовнішніх факторів. Також автоматика значно полегшує процес відкривання – досить просто натиснути на кнопку, і система почне рухати пружини, які піднімуть панелі воріт.

Електронна система не помітна, не псує зовнішній вигляд воріт чи фасаду будинку, має невеликі розміри та легко монтується. Таким чином, можна зберегти естетичний вигляд фасаду гаража, і надати йому комфортного додаткового функціоналу.