Слухати
Слухати

Порошенко взяв собі в радники польського реформатора

22.04.2016
2f3dd0c8722e420accb8a6de99e4ec32_1461324280

Колишній віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович став представником президента України в Кабінеті міністрів України.

Про це свідчить відповідний указ глави держави Петра Порошенка, повідомляє його прес-служба.

Крім цього, Бальцерович призначений радником президента України і співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні, співголовою якої буде і колишній віце-прем'єр-міністр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який одночасно керуватиме групою радників прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

На зустрічі з Гройсманом, Бальцеровичем і Міклошем президент підкреслив, що таким чином формує загальну команду для проведення реформ в країні.

Гройсман заявив, що більшість міністрів налаштовані на реформи і зміни в країні.

"Розвиток України значно краще, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я повинен показати ці досягнення, які не завжди помічаються Заходом", - сказав Бальцерович, запевнивши, що одним з напрямків його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами і політиками для подання реальної ситуації в Україні і досягнень нашої країни на шляху реформ.

У свою чергу Міклош наголосив, що метою буде "не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам в подоланні проблем".

Як повідомляв NewsOne, раніше Лешек Бальцерович отримав посаду в групі міжнародних радників при Кабінеті міністрів.