Прямой эфир

Медведчук о давлении на телеканалы: Это репрессии, направленные против "Оппозиционной платформы - За жизнь"

  • Telegram
Размещено: 25.09.2019
Председатель политсовета "Оппозиционной платформы - За жизнь", народный депутат Украины Виктор Медведчук

Команда президента Володимира Зеленського продовжує політичні репресії щодо "Опозиційної платформи - За життя", які розпочала ще попередня влада. Тиск на канали ZIK,"112 Україна" та NEWSONE є яскравим цьому підтвердженням.

Про це в ефірі проєкту "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK заявив голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Він переконаний: тиск на канал "112 Україна" здійснюється президентом та його командою.

"Коли пан Зеленський каже про те, що треба розібратися з фінансуванням телевізійних каналів, а я хочу нагадати, що Тарас Романович Козак - член політради нашої партії, тобто, один із керівників партії, він власник двох каналів і через корпоративні права однієї з юридичних осіб - третього каналу. Це телеканал ZIK. Тому, безумовно, це репресії, які направлені проти партії, а не проти Тараса Козака", - заявив Медведчук.

Водночас, він прокоментував і заяви про необхідність "розібратись із фінансуванням" "Опозиційної платформи - За життя".

"Безумовно, треба розібратись, як і з будь-яким порушенням закону. Усі винні мають бути притягнені до відповідальності. Але такі заяви пана президента говорять про те, що той тиск, який здійснює Національна рада з питань телебачення і радіомовлення щодо "112", NEWSONE, призначили позачергову перевірку телеканалу ZIK - це робота партії Зеленського, самого пана Зеленського проти опозиції, проти "Опозиційної платформи - За життя", - вважає нардеп.

Окрім того, політик вбачає тут і утиски свободи слова.

"Перевіряти - будь ласка, перевіряйте, доведіть, що є вина, і притягуйте до відповідальності. Але наїзди на свободу слова, вплив на Національну раду з питань телебачення радіомовлення щодо рішення з "NEWSONE", те, що вони не хочуть зараз продовжувати цифрову ліцензію для "112" - це політичні репресії, які були розпочаті паном Порошенком і сьогодні продовжує нова команда нової влади. Я у цьому впевнений, бо у мене є аргументи. Якщо ці аргументи можете спростувати, спростуйте", - заявив Віктор Медведчук.

Источник: newsone.ua

Подписывайся на NEWSONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.