Слухати
Слухати

Дмитро Співак у "Хронології" з Литвиненко та Головановим (26.05)

27.05.2017

Однією з тем обговорення в ході прямого ефіру стало введення мовних квот на телебаченні.

Також ішлося про введення квот на ТБ.

Народні депутати під час засідання у вівторок, 23 травня, підтримали законопроект про введення україномовних квот на телебаченні.

У документі зазначається, що після його прийняття телеканали повинні будуть виводити в ефір 75% україномовного контенту в часовому проміжку між 7:00 і 18:00 і між 18:00 і 22:00. Водночас для телеканалів на місцях передбачена квота в 50% для передач і фільмів державною мовою в тих же проміжках часу.

Варто підкреслити, що квота не буде поширюватися на радянські фільми, які будуть повинні супроводжуватися українськими субтитрами. При цьому озвучувати українською потрібно буде всі фільми, зняті після 1 серпня 1991 року.

Відзначимо, що спікер Ради Андрій Парубій вже підписав цей закон.

"Перш, ніж вводити подібні заходи, потрібно проводити глибоке соціологічне дослідження: а яким буде ставлення суспільства до таких законів. Якщо закони не несуть позитивні емоції, розколюють суспільство ... Українська мова що, неконкурентоздатна? ЇЇ стає все більше. Я, наприклад, живу в Одесі, це російськомовне місто, але я із задоволенням вивчаю українську мову. І це моє свідоме рішення", - розповів Співак.

Також ішлося про те, що затриманих колишніх чиновників Міндоходов масово відпускають під заставу, обшуки НАБУ в Окружному суді Києва, вимогу відставки глави Держприкордонслужби, сайти, які потраплять під блокування після "ВКонтакте" і "Яндекса".

Гість програми "Хронологія" з Василем Головановим і Юлією Литвиненко - Дмитро Співак, політичний експерт, кандидат політичних наук.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...