Слухати
Слухати

Юрій Єхануров у "Великому інтерв'ю" з Оленою Кирик (31.07)

31.07.2017

Під час "Великого інтерв'ю" обговорили ряд питань, в тому числі і реформи в Україні, українську армію, політику Віктора Ющенка, депутатську недоторканність, цифрову валюту, свідомість поколінь в Україні.

В ході бесіди Юрій Єхануров зазначив, що найважливіша реформа в Україні - це реформа децентралізації.

"Наскільки я знаю, зараз готується нова порція створення нових територіальних громад, але, як на мене, це йде дуже повільно. І справа в тому, що в кожній реформі є люди, які кровно зацікавлені в тому, щоб реформа не відбулася", - сказав Єхануров, додавши, що реформи децентралізації найменше хочуть РДА.

Коментуючи можливість реформування Міністерства оборони, колишній глава Кабміну заявив, що швидко реформувати це відомство не вийде, тому що потрібні дуже великі гроші.

Також Єхануров заявив, що підтримує ідею вступу України в НАТО.

"Кращі стандарти в світі - це стандарти які пропонує НАТО. Ми повинні прагнути, щоб в найближчі 10-15 років ми перейшли на ці стандарти", - сказав Єхануров.

При цьому, колишній прем'єр-міністр вважає, що тема героїзму в Україні перевищує технічну обороноздатність.

Крім цього, Єхануров зізнався, що відчуває відповідальність за те, що за часів Ющенка не вдалося відстояти сильну команду.

"Я відчуваю свою відповідальність за те, що перед виборами Ющенка не зуміли відстояти те, що нам не потрібні були такі союзники, які до нас прийшли. Ці союзники потім, фактично знищили все те, що Майдан один добув, - заявив Єхануров, додавши, що тоді прем'єр-міністр зробила все для того, щоб Україна не могла розвиватися.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Оленою Кирик: екс-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...