Слухати
Слухати

В Ізмаїлі водопровід очистили від інфекції

29.06.2016

Комплекс заходів по гіперхлорування водопровідної мережі Ізмаїла завершено, водопровід очищений від інфекції.

Про це повідомив т.в.о. головного санітарного лікаря України Святослав Протас, в середу, 28 червня.

"У звичайних дозах хлор не діє на збудників інфекцій вірусної природи, тому відразу з 15 червня на водоканалі Ізмаїла було розпочато гіперхлорування, а населення було попереджене про непридатність вод для пиття", - сказав він.

За словами Протаса, проведені заходи щодо гіперхлорування води привели до очищення води і контрольні проби показали відсутність будь-яких збудників інфекції у водопровідній мережі.

"З сьогоднішнього дня весь водопровід промитий, питна вода подається в звичайному режимі і може використовуватися для питних потреб", - сказав він.

Протас повідомив, що працівники водоканалу Ізмаїла в обов'язковому порядку будуть вакциновані від гепатиту А, спалах якого може виникнути протягом 30 днів. Робити щеплення від гепатиту А зможуть також усі бажаючі.

Як повідомляв NewsOne, Міністерство охорони здоров'я та Державна санепідслужба констатували стабілізацію ситуації із захворюваністю на ротавірусної інфекцією в Ізмаїлі.

Для профілактики спалаху гепатиту А МОЗ направило в Ізмаїл 300 доз вакцини. Додатково ці вакцини при потребі можуть бути закуплені за кошти місцевого бюджету.

За даними Міністерства охорони здоров'я, з 15 червня в Ізмаїлі за медичною допомогою з симптомами гострої кишкової інфекції звернулися 700 осіб. На сьогоднішній день в лікарнях перебувають 98 осіб.

Loading...