Слухати
Слухати

"Український формат" (15.11)

15.11.2017

Під час першого ефіру великого політичного ток-шоу "Український формат" гості студії обговорили найважливіші проблеми України та шляхи їх вирішення.

Леонід Кравчук заявив, що в Україні не знайшли поки устрою, який відповідав би корінним інтересам країни.

"Я думаю, ми не знайшли, напевно, і зараз ще не знайшли саме такого устрою, який відповідав б корінним інтересам України, як єдиної держави, єдиної нації, а у нас і зараз її немає. Ті проблеми, які і сьогодні у нас є, які були, на жаль, криються десь саме в цьому. Не знайшли механізму врахування особливостей всіх регіонів України і об'єднання їх в єдину національну силу, в єдину державу, в єдине ціле" - сказав перший президент України.

У свою чергу Володимир Литвин заявив, що нація - це відчуття спільної долі.

"Нація - це відчуття спільної долі і спільної відповідальності за цю долю", - сказав нардеп.

Олександр Мороз висловив думку, що реформи, які проводяться владою йдуть тільки на шкоду людям.

"Все йде на шкоду людям і не створює перспектив для людей", - сказав Мороз, і додав, що в основі всіх перспектив для держави лежить система влади.

Валерій Пустовойтенко в ході ефіру зазначив, що до справи Гонгадзе в Україні була політична стабільність, а потім почалося політичне протистояння. Пустовойтенко переконаний, що український народ розділили після президентських виборів 2004 року, коли кандидатами були Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

У свою чергу Віктор Ющенко вважає, що робити висновки про те, що конкретні персони заважають жити - це легко і непрофесійно.

"Я думаю, що коли ми робимо висновки, що персони заважають нам добре жити - це дуже легкий і непрофесійний висновок. Насправді, наша проблема набагато глибше і тому вона заслуговує на більш серйозні розмови", - сказав Ющенко.

Крім цього, в студії з'явився третій президент Грузії Михайло Саакашвілі, який заявив, що в Грузії він не програвав на виборах.

"Після того як я припинив бути грузинським політиком, безпосередньо брати участь, моя партія зберігає від 25% до 40% голосів на різних виборах", - сказав Саакашвілі.

А Вадим Рабінович заявив, що опозиція повинна мати право на критику влади.

"У опозиції має бути право критикувати владу, викривати владу і реально досягати результатів цих викриттів", - сказав Рабинович.

Гості першого ефіру перший і третій президенти України Леонід Макарович Кравчук і Віктор Андрійович Ющенко. Також в гостях студії: - Володимир Литвин, позафракційний народний депутат, глава Верховної Ради (2002-2006, 2008-2012 рр.); - Олександр Мороз, голова Верховної Ради (1994-1998, 2006-207 рр.); - Валерій Пустовойтенко, прем'єр-міністр України (1997-1999 рр.); - Євген Червоненко, народний депутат IV скликання, Міністр транспорту та зв'язку (2005 г.).


Loading...