Штаб АТО: Бойовики провокували українських бійців під Зайцевим і Луганським

Протягом п'ятниці, 27 травня, представники незаконних збройних формувань 11 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Згідно з інформацією, за допомогою стрілецької зброї бойовики провокували українських воїнів на відкриття вогню у відповідь в районі населених пунктів Зайцеве і Луганське, що на Горлівсько-Світлодарській дузі.

З автоматичних станкових гранатометів бойовики били під Красногорівкою, а позиції сил АТО на підступах до Авдіївки обстрілювали з великокаліберних кулеметів і підствольних гранатометів. З мінометів калібру 82 мм бойовики відкривали вогонь по українським опорним пунктах неподалік Новотроїцького.

Також у штабі додали, що з 6:00 до 18:00 ситуація відносно стабілізувалася. Удень бойовики тричі відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ. У районі Луганського - зі стрілецької зброї, а поблизу Новотроїцького українських військових обстрілювали снайпери бойовиків.

Як повідомляв NewsOne, раніше президент України Петро Порошенко особисто зателефонував по лінії захищеного зв'язку бійцям 41 мотопіхотного батальйону, 24 Які травня знищили БМП сепаратистів під Новотроїцьким Донецької області.

Штаб АТО: Бойовики провокували українських бійців під Зайцевим і Луганським