Порошенко зустрівся з Афанасьєвим і Солошенко

У вівторок, 14 червня, президент України Петро Порошенко зустрівся з Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенко, яких звільнили з російського ув'язнення.

Зустріч відбулася в науково-практичному центрі профілактичної і клінічної медицини Державного управління справами.

"Дорогі друзі, нарешті ми це зробили, нам це вдалося. І так ми будемо робити до тих пір, поки кожен українець не буде звільнений із заручників. Ми будемо продовжувати, щоб і Кольченко, і Сєнцов, і ті, хто перебуває на окупованій території і ті, хто перебуває на території Російської федерації, повернулися додому. Ми записали це в Мінських угодах, це стало можливо завдяки цим угодам і доводить їх ефективність ", - заявив глава держави.

"Довгих 767 днів ми чекали цього моменту, і, нарешті, українці повертаються додому. Імена Афанасьєва і Солошенко стали легендарними в Україні, ви стали символами. І дуже добре, що це сталося відразу після повернення Надії Савченко. Держава робить все, щоб повернути вас додому, і тому це свято не тільки для вас і ваших близьких, це свято для всієї України ", - звернувся Порошенко до Афанасьєву і Солошенко.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна також домагається якнайшвидшого звільнення 25 заручників на Донбасі, у яких проблеми зі здоров'ям.

"Ми боремося за звільнення як мінімум ще 25 наших чоловіків, це дуже важка робота, але ми докладемо всіх зусиль, щоб всі, хто знаходиться на окупованому Донбасі, були звільнені. Це не 25, це набагато більше людей, і ми хочемо звільнити в першу чергу хворих ", - сказала вона.

За словами Геращенко, українській стороні відомі їхні імена і місцезнаходження. "На жаль, все ключі від усіх в'язниць знаходяться в Кремлі", - зазначила вона.

Як повідомляв NewsOne, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін помилував незаконно засуджених в Росії українців Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва. Указ набирає чинності з дня підписання - 14 червня.